Audi A4 2.0 TDIe vs. Volvo S60 1.6D DRIVe

11 augustus 2011

Dubbeltest: Audi A4 2.0 TDIe vs. Volvo S60 1.6D DRIVe

Leasementaliteit

In het luxe D-segment is de Audi A4 leaseauto bij uitstek, maar Volvo doet met de nieuwe S- en V60 hard haar best om net zo populair te worden. Alleen het verfrissende en aantrekkelijke design van de Zweden is tegenwoordig niet meer voldoende om een instant succes te worden. Daarvoor moet je vooral meegaan met de huidige mentaliteit in de leasemarkt: zo min mogelijk bijtelling scoren. Goed nieuws, want voor de recent geïntroduceerde Volvo S60 1.6D DRIVe tel je namelijk 20 procent bij. Audi doet daar uiteraard ook aan mee, maar dan wel met een krachtigere A4 2.0 TDIe. Daarnaast biedt Volvo onder de 40.000 euro de mogelijkheid om de S60 lekker dik aan te kleden, terwijl de Audi dan net wat kaler is. Welke van de twee biedt het mooiste totaalplaatje?

Audi A4 TDIe vs. Volvo S60 DRIVe

 

100% aantrekkingskracht

Lage bijtelling of niet, het oog wilt ook wat. De gereden Volvo S60 met R-Design ziet er werkelijk schitterend uit. De kleur is goed, de bodykit maakt het beestje nog agressiever, de 18 inch wielen zijn zeer fraai en de dikke uitlaten met diffuser ogen lekker sportief. Het is vooral de korte kont en de aflopende daklijn die de S60 uitermate geschikt maken voor zo’n pretpakket - het past er helemaal bij. Het enige dat afbreuk doet aan de auto is het DRIVe-logo achterop. En dat is ook wat dit pakket tegelijkertijd wat dubieus maakt. Je verwacht een fraaie vijf- of zescilinder onder de kap, terwijl er ‘slechts’ een viercilinder 1.6 basisdiesel in ligt.

Audi A4 TDIe vs. Volvo S60 DRIVe

Naast zo’n dikke S60 ziet deze Audi A4 er tamelijk anoniem uit. Voor een goed vergelijk zou je op zijn minst een S-line-pakket met 17 inch wielen (groter kan niet op de TDIe) onder de Audi verwachten, maar dat zou het prijsverschil met de S60 alleen maar nog groter maken. Ondanks het optionele R-Design is de Volvo namelijk nog steeds goedkoper dan een enigszins vergelijkbare Audi. De Audi A4 blijft echter wel een zeer nette en representatieve auto, die met zijn vier ringen een groot koperspubliek weet te vinden. Opties als bi-xenon met LED’s voor en achter maken met chromen raamlijsten de A4 net wat chiquer dan in standaard trim.

Audi A4 TDIe vs. Volvo S60 DRIVe

 

Niveau

De A4 is nu al een aantal jaren op de markt en de facelift komt eraan, maar daar merk je van binnen weinig van. De afwerking en het materiaalgebruik zijn van een hoog niveau en weet net wat meer te overtuigen dan het binnenste van de S60. Al is dat vooral een compliment naar Audi en niet zozeer een kritische noot naar Volvo. En hoewel beide merken over een uitstekend navigatiesysteem beschikken, is dat van Audi net wat sneller en gebruiksvriendelijker. Vooral door de menu’s scrollen gaat bij de A4 makkelijker en soepeler dan in de S60, die net wat trager reageert. Ook het feit dat tussen de tellers meer informatie af te lezen is, spreekt in het voordeel van de Duitser. De S60 heeft daarentegen wel weer een betere geluidsinstallatie aan boord.

Audi A4 TDIe vs. Volvo S60 DRIVe

Door het gebrek aan een boel knoppen zoals in de Audi, komt het dashboard van de S60 een stuk rustiger en ruimtelijker over. Met de blauwe tellers, aluminium pedalen en het mooie stuurwiel is het tegelijkertijd ook sportief. Volvo weet extra punten te scoren als gaat om de zitpositie. Het stuurwiel is des Volvo’s ver naar je toe te halen en de halflederen sportstoelen (onderdeel van R-Design) zitten overheerlijk, met veel steun. De optionele sportstoelen van de A4 zitten evenmin slecht, maar zijn net een tikkeltje minder goed en niet echt het woord ‘sport’ waardig. Vooral de harde zit valt op als je net uit de S60 stapt.

Audi A4 TDIe vs. Volvo S60 DRIVe

Op de achterbank zijn de verschillen klein. In beide auto’s kun je als volwassene prima zitten, alleen heeft een lang persoon bij de S60 meer kans dat de kruin het plafond raakt. De korte kont van de S60 heeft invloed op de hoeveelheid bagageruimte. Met 380 liter is die niet erg klein, maar de 480 liter van de A4 is meer zoals de concurrentie dat biedt. De Volvo heeft meer ruimte in de breedte, terwijl in de Audi de ruimte vooral uit de lengte komt en zijn toegang beter is.

Audi A4 TDIe vs. Volvo S60 DRIVe

 

Prestatieverschillen

Met een tankpas op zak is het brandstofverbruik van je leaseauto niet zo van belang, maar het is wel interessant hoe de motoren verschillen. De 1.6 dieselmotor in de S60, die we ook kennen uit de Ford Mondeo ECOnetic, levert een keurige 115 pk en 270 Nm en dat is voor het dagelijkse verkeer meer dan voldoende. Zolang je boven de 1.500 tpm blijft, zit de gang er lekker in. Je kunt gerust bij 2.000 tpm schakelen zonder dat de motor gaat trillen en de gasrespons is prima. Gewoon een prima blok, totdat je in de A4 2.0 TDIe met 136 pk en 320 Nm stapt. Het zal geen verrassing zijn dat de Audi sneller is, het voornaamste is dat de dieselmotor in de A4 ook stiller en soepeler zijn werk doet. Vooral vanuit stilstand wegrijden gaat net wat makkelijker. De 2.0 TDIe is werkelijk een heerlijk blok, dat niet naar meer doet verlangen.

Audi A4 TDIe vs. Volvo S60 DRIVe

Het meest bijzonder is dat de Audi ook een gunstiger brandstofverbruik toont, in tegenstelling tot wat de specificaties beloven. Wellicht komt het doordat de tweeliter minder moeite hoeft te doen dan de zestienhonderd in de S60, maar ook doordat het toerental bij 120 km/u in de A4 lager ligt. Om precies te zijn 2.000 tpm, waar de Zweed 2.250 tpm laat noteren. Het consumptieverschil is overigens niet enorm. Na een lang traject met vooral snelwegen was het gemiddelde verbruik van de S60 1 op 21 en dat van de A4 1 op 21,5. Uiteindelijk kwam ik op 1 op 18,6 voor de Volvo en 1 op 19,2 voor de Audi. Absoluut nette waarden.

Audi A4 TDIe vs. Volvo S60 DRIVe

 

Verschil moet er zijn

De setting van beide auto’s is anders, daardoor merk je wel dat de A4 comfortabeler is. Uiteraard zorgen het sportonderstel en de plattere banden van de S60 voor een stugger rijgedrag. Met een normaal onderstel en kleinere wielen zijn de verschillen al wat kleiner. Toch voelt ook dan de Volvo net wat beter uitgebalanceerd aan. De mix tussen sportiviteit en comfort is bij de S60 simpelweg wat beter voor elkaar en de uitmuntende stoelen zorgen ook voor comfortbeleving. Schakelen doen beide zesbakken gewoon prima.

Audi A4 TDIe vs. Volvo S60 DRIVe

Wat betreft rijdynamiek zou je willen dat het blok van de Audi in de S60 zit, want dat is duidelijk de meest lekkere auto om mee te rijden - de wegligging van de S60 is net wat beter. De besturing van de Zweed is niet echt sportief, wel erg fijn. De besturing van de A4 is iets lichter en vooral bij het insturen wat vaag. De Volvo nodigt meer uit om even lekker te gaan sturen, terwijl dat ook wel met de Audi kan. Het rijgedrag past in ieder geval bij het pittige uiterlijk van de Volvo en maakt zijn looks op dynamisch vlak zeker waar.

Audi A4 TDIe vs. Volvo S60 DRIVe

 

The power or the drive?

Na beide auto’s te hebben getest, kan ik twee conclusies trekken: de Audi A4 heeft de beste aandrijflijn en de Volvo S60 is de prettigste (rijders)auto. Het uiterlijk is iets waar je zelf een keuze in zal moeten maken, maar met de S60 in R-Design heb je iets bijzonders op de oprit. Hij zal niet ieders smaak zijn, in dat opzicht is de A4 wat behoudender en minder smaakgevoelig. Hoewel je de S60 uiteraard ook meer mainstream kunt aankleden, is het gaaf dat Volvo ook voor zo’n ‘eco-uitvoering’ de mogelijkheid biedt voor een toch wel erg vet uiterlijk. De A4 kun je met deze motorisering wel van een S-line-pakket en keurige 17 inch wielen voorzien, maar dan schiet de catalogusprijs ook flink omhoog. Desondanks heb je met beide auto’s iets goeds in handen, alleen weet de S60 op meerdere fronten te imponeren dan de A4. Uiteindelijk draait het om hoe de auto zit en rijdt en dan is de Volvo toch net de fijnere auto. Het is alleen jammer dat het blok van de Audi A4 niet in de Volvo S60 zit, want dat is een fantastische motor.

Audi A4 TDIe vs. Volvo S60 DRIVe

 

Auteur en fotograaf: Anton van der Wulp

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

Bedrijfsnaam: Pon Automobielhandel Volvo Cars Nederland
Website-adres: http://www.audi.nl http://www.volvocars.nl
Adres bedrijf: Leusden Beesd

Motor en techniek:

Type: 1968 cm3 - 4 in lijn 1560 cm3 - 4 in lijn
Max. vermogen: 136 pk bij 4200 tpm 115 pk bij 3600 tpm
Max. koppel: 320 Nm bij 1750 tpm 270 Nm bij 1750 tpm
Brandstof: Diesel Diesel
Aandrijving: Voorwielen Voorwielen
Transmissie: 6 v, handgeschakeld 6 v, handgeschakeld

Maten en gewichten:

Gewicht: 1475 kg 1381 kg
Bagageruimte: 480 l 380 l

Prestaties:

Topsnelheid: 215 km/u 195 km/u
0-100 in: 9,5 s 10,9 s

Verbruik:

Verbruik binnen beb. kom: 5,8 l/100km 5,1 l/100km
Verbruik buiten beb. kom: 3,8 l/100km 3,9 l/100km
Verbruik gecombineerd: 4,6 l/100km 4,3 l/100km
Verbruik CO2 uitstoot: 115 g/km 114 g/km

Prijzen:

Vanafprijzen TDIe en DRIVe: € 37.850 € 34.795
Prijs testauto's: +/- € 45.000 +/- € 40.000

 

Energielabel