Kia Cee'd 1.6 CVVT ECOdynamics X-ecutive

27 maart 2010

 

Nieuwe frisse wind

Met scherpe prijzen, riante uitrustingen en degelijke auto-ontwerpen heeft Kia het aloude Aziatische recept toegepast waarmee ze hun naam in Europa weten te vestigen. Sinds kort bieden ze ook nog eens zeven jaar fabrieksgarantie voor alle modellen aan en laten ze zien dat ze over een goed designteam beschikken. De recent uitgekomen Venga is daar een goed voorbeeld van, net als de tweede generatie Sorento en Sportage. Stuk voor stuk fraaie auto’s met een nieuwe, doch herkenbare Kia stijl. Kia nam echter al bij de Cee’d de aftrap wat betreft het invoeren van een Europees design, maar is wel een beetje een dertien in een dozijn auto om te zien. Niks mis mee, de Cee’d verkoopt namelijk voorspoedig, maar loopt hierdoor wel wat achter op de nieuwe frisse wind. Dus is het Europese ontwerpteam aan de slag gegaan met de Cee’d en voila: de gefacelifte Kia Cee’d is geboren.

Kia Ceed

 

Bescheiden aantrekkelijk

Zoals bij een facelift te verwachten is zijn de verschillen vooral voor en achter te zien. En profil is het nog steeds een auto die we allemaal wel eens hebben gezien, dus niet spraakmakend of zoveel anders dan bijvoorbeeld de – vorige generatie – Mazda3. Verouderd wil ik het niet noemen, de neus kon daarentegen wel een opfrisbeurt gebruiken. Deze is dan ook flink onder handen genomen en komt fris en modern over. De grille is in overstemming gebracht met de overige nieuwe Kia’s. Met de aangrenzende, en tevens speelsere koplampunits oogt de Cee’d breder en stoerder. De voorbumper is scherper gesneden en de rechthoekige mistlampen lijken te zweven – een leuk detail.

Kia Ceed

Om de Kia met zijn tijd mee te laten gaan zijn de achterlichtunits gemoderniseerd en voorzien van een LED look en om de boel helemaal op te frissen is deze Cee’d in de nieuwe ‘Byte Blue’ kleur gespoten. Het maakt hem nog steeds niet de meest opvallende auto in zijn klasse, maar deze facelift zorgt er in ieder geval wel voor dat de bescheiden Cee’d er absoluut aantrekkelijker uit ziet dan voorheen.

Kia Ceed

 

Polo in Golfformaat

Met het interieur van de Cee’d was al weinig mis, er is hier dan ook weinig veranderd. Enkel het stuur en de radio lijken vernieuwd. De radio ziet er een stuk minder aftermarket uit dan voorheen en is hierdoor meer één met de rest van het dashboard. De geluidsinstallatie is overigens van ruim voldoende kwaliteit en dat Kia standaard een USB en aux aansluiting levert is uitermate positief. Het is een klein detail, maar bijzonder doeltreffend. Rommelen met losse CD’s begint toch een beetje ouderwets te worden. Elke Cee’d beschikt standaard over deze radio CD MP3 speler met audiobediening op het stuur, met in dit geval ook een lederen stuurwiel. Dankzij uitsparingen voor de vingers pakt het vernieuwde stuur prettiger beet, maar ook de dikte vergroot dit gevoel.

Kia Ceed

Hoewel Kia graag tegen auto’s als de Volkswagen Golf wil opboksen, merk je wat betreft kwaliteitsbeleving wel een aardig verschil. Hoewel een groot deel van het dashboard voorzien is van een zachte toplaag, dat wel wat weg heeft van een zeehondenhuid, bestaan alle overige delen uit hard plastic. De afwerking is voldoende te noemen, maar niet meer dan dat. Wanneer je de prijslijst erbij pakt dan vergeef je dit de Kia onmiddellijk. Een vergelijkbare Golf kost namelijk maar liefst 7.000 euro meer. Wat betreft prijs/uitrusting kun je de Cee’d zelfs beter met een VW Polo vergelijken. Die kost in soortgelijke uitvoering namelijk vrijwel evenveel!

Kia Ceed

Voor een Poloprijs krijg je een auto in Golfformaat, want qua hoofd en- beenruimte heb je in de Cee’d geen enkele reden tot klagen. Achterin kun je met gemak twee volwassenen kwijt zonder al te veel te moeten inschikken. De bestuurder heeft, net als zijn medepassagiers, evenmin klachten. Het stuurwiel is axiaal uitgebreid verstelbaar en dit zorgt voor een goede en actieve zithouding. De stoelen zijn wel behoorlijk aan de harde kant, maar zitten afgezien daarvan prima. De kofferbak is met 340 liter qua ruimte vergelijkbaar met de Golf (350 liter) en indien je voor de stationwagen uitvoering kiest, de Sporty Wagon, heb je zelfs een zeer riante kofferbak tot je beschikking. 534 Liter tegenover 505 liter van de Golf Variant. Met voldoende opbergvakken en bekerhouders maakt dit de Kia Cee’d tot een zeer geschikte familieauto met een scherpe prijs.

 

ECOdynamisch

Kia is niet de eerste, maar zeker ook niet de enige die over een eigen groen label beschikt, bij Kia hebben ze het tot ECOdynamics gedoopt. Hiervoor worden de standaard ‘groene’ trucjes uit de hoed getoverd: banden met lage rolweerstand, een schakelindicator, een aangepaste dynamo en een start-/stopsysteem (ISG). Dat bijna elke Cee’d hier standaard over beschikt is zeker noemenswaardig, enkel de automaatversies en de 2-liter benzinemotor moeten het zonder deze typebenaming doen. Zodoende vallen de ECOdynamics allen in de 20% bijtellingscategorie, zo ook de 1.6 CVVT die wij aan een test onderwerpen.

Kia is niet zozeer bezig met het bouwen van snelle en indrukwekkende motorblokken, zodoende blijft de 2-liter met 143pk het hoogst haalbare. De 1.6 CVVT komt echter in aanmerking als de meest gekozen benzinemotor. Met 126pk kun je doorgaans uitstekend met het verkeer mee en het blok voelt best levendig aan. Vooral als je ‘m in de toeren jaagt, dan presteert ‘ie het best. Niettemin geeft de schakelindicator aan dat je bij lagere toerentallen verder kunt schakelen en dan kun je gemoedelijk van een rit genieten. Door de vijf versnellingen heen gaan, gaat trefzeker en met weinig inspanning. Dat laatste ondervinden we eigenlijk bij bijna alles en dat is niet altijd even positief. De pedalen voelen zo licht aan en bieden zo weinig tegendruk dat een gevoel van controle vrijwel ontbreekt. Hierdoor is het aangrijpingspunt van de koppeling lastig aan te voelen, wat als gevolg heeft dat het toerental zonder dat je het wil zo nu en dan plots omhoog schiet. Bij de dieseluitvoeringen voelt het koppelingspedaal beduidend prettiger aan.

Kia Ceed

Het stuurgedrag is vergelijkbaar, maar minder storend. Het geeft eveneens niet heel veel tegendruk, maar geeft wel meer vertrouwen en gevoel dan de pedalen. Hierdoor laat de Cee’d zich makkelijk en controleerbaar door bochten sturen en dankzij aanpassingen aan het onderstel zou de Cee’d een veiligere wegligging moeten hebben. Dat kunnen we zeker beamen. De auto beschikt zelfs over een zeer goed onderstel die zich op de grens voorbeeldig gedraagt. Enige vorm van onder of -overstuur lijkt praktisch verdwenen en hierdoor is de Cee’d niet alleen veilig, zo voelt ‘ie ook. De auto gaat zonder hikken of stoten elke bocht door, waardoor hij zelfs een dynamische kant laat zien. Wat betreft de afstemming van de vering hangt ‘ie precies tussen comfortabel en sportief in. De auto voelt comfortabel aan wanneer gewenst en door zijn straffere demping stabiel tijdens oneffenheden en bochten. Hierdoor kan hij op sommige ondergronden wat hard aanvoelen, maar verre van storend. Kort samengevat eigenlijk de ideale mix.

Kia Ceed

Het ECOgedeelte laat echter een minder sterke indruk achter. Het ISG doet zijn werk prima, zelfs stil en snel, maar heeft natuurlijk alleen effect wanneer je stilstaat. Hierdoor is het gemiddeld verbruik van 1 op 13,5 niet slecht, maar ook niet baanbrekend. Het ECOdynamics is vooral op papier interessant vanwege de groene labels en in dit geval een uitstoot van 139 g/km (132 voor de 1.4 en 115 voor de diesels). Zoals eerder gezegd, is dat goed genoeg voor 20% bijtelling.

 

Interessante vernieuwing

Met uitzondering van enkele varianten profiteren alle Cee’ds van ECOdynamics, terwijl je bij de meeste merken dit enkel bij één motor en uitvoering krijgt. Dat maakt de Cee’d al wat unieker dan zijn concurrenten. Ze blazen bij Kia nog niet de concurrentie omver, daarvoor rijdt en voelt de Cee’d te gemiddeld, maar de vernieuwde Cee’d is op zijn minst interessant. Nu de Kia nog beter rijdt, absoluut beter smoelt, vriendelijker voor het mileu is en nog steeds scherp geprijsd is, kun je wel stellen dat Kia met de Cee’d wederom voor een frisse wind kan zorgen in haar showrooms.

Kia Ceed

 

Auteur en fotografie: Anton van der Wulp

 

 

Deze test is mede mogelijk gemaakt door:

KIA Nederland
http://www.kia.nl
Vianen

 

Motor en techniek:

1591 cm3 - 4 in lijn
93kW (126 pk) bij 6300tpm
157Nm bij 4200tpm
Benzine
Voorwielen
5 v, handgeschakeld

 

Maten en gewichten:

1163 kg
340 l

 

Prestaties:

192 km/u
10,9 s

 

Verbruik:

7,2 l/100km
5,3 l/100km
5,9 l/100km
132 g/km

 

 

Prijzen:

€ 16.195
€ 20.585

 

 

Energielabel